Коли необхідно видаляти зуби мудрості? Стоматологія Суми

7 ознак того, що вам потрібно видалити зуби мудрості | Стоматологічна  клініка доктора Димова

Чи потрібно видаляти зуби мудрості?

Коли необхідно видаляти зуби мудрості? Зуби мудрості – це треті корінні зуби в самій задній частині рота, і їх не завжди потрібно видаляти, якщо вони здорові, повністю виросли, мають правильний прикус і їх можна чистити в рамках регулярних гігієнічних процедур.

Часто зубам мудрості не вистачає місця для належного росту, що створює проблеми для інших зубів. Завдяки рентгенівським знімкам і скануванню порожнини рота та щелепи стоматологи можуть передбачити проблеми з вашими зубами мудрості ще до їх виникнення, а це означає, що ви можете не відчувати болю, коли ваш стоматолог рекомендує видалення.

Зуби мудрості, які прорізуються, можуть рости під різними кутами, іноді горизонтально, і призвести до безлічі більш серйозних проблем, таких як:

Залишаючись повністю прихованим всередині щелепи, піддається впливу. Зрізані зуби мудрості іноді можуть стати причиною таких патологій, як кісти, пухлини

Лише частково виходить через ясна, створюючи прохід для бактерій. Оскільки до зубів мудрості важко дістатися під час щоденного чищення, частково з’явився зуб мудрості сприяє росту бактерій, збільшуючи ймовірність захворювання ясен або інфекції.

Натовп біля зубів . Якщо зуби мудрості не мають належного місця, коли вони з’являються, вони можуть стиснути або пошкодити інші зуби.

Зуби мудрості важко підтримувати в чистоті, вони викликають карієс, який неможливо відновити.

Зазвичай я рекомендую своїм пацієнтам видаляти зуби мудрості в підлітковому віці. Видалення зубів у молодшому віці до повного формування коренів полегшує операцію та відновлення. Багато людей, яким видаляють зуби мудрості, ще не відчувають негативних побічних ефектів зубів мудрості та видаляють їх як профілактичний захід.

Якщо ви вирішите відкласти видалення зуба мудрості, вам слід звернутися до стоматолога, як тільки у вас почнуть змінюватися зуби або будь-які з наступних симптомів:

  • Біль
  • Повторне інфікування м’яких тканин за останнім нижнім зубом
  • Захворювання ясен
  • Широкий карієс

Поговоріть зі своїм стоматологом про положення та здоров’я ваших зубів мудрості, і разом ви зможете визначити найкраще рішення для вас.